A Felkelő Nap országának népe mindig is élen járt az innovatív találmányok kitalálásával, amióta világ a világ. A kamadó grill több mint 3000 évre tekint vissza, őse pedig az egykori agyagedény volt.
A japánok annak idején ezeket az edényeket főzésre és sütésre is használták, többek között a rizst is ebben párolták. Az edényt inkább szénnel, mint fával hevítették és ez a szokás a manapság ismert kamadó grillre is érvényes.
Valamikor a II. világháború után az amerikaiak felfedezték a japánok által használt kerámia grill nagyszerűségét, saját képükre formálták és elárasztották vele a piacot.
Így indult el tulajdonképpen a kamadó grill a hódító útjára, népszerűsége pedig még ma is felfelé ívelni látszik. Ezen igazából nem is lehet csodálkozni, tekintve a kamadó grill nagyszerűségét, aminek titka a sokoldalúságban rejlik. A szóban forgó grillel rengeteg finom étel készíthető el, így mindenképpen jó választás azoknak, akik szeretnek igényesen, egészségesen és nem utolsósorban stílusosan étkezni.