A rosé borok jellegzetes tulajdonságai

Rosé bor
Rosé bor

Ha borokról beszélünk, akkor mindenkinek a vörös és a fehér fajták jutnak eszébe először. Pedig más típusai is vannak ennek az italnak. A rosé bor is nagyon népszerű, főleg a hölgyek körében.

Ennek az íze ugyanis sokkal fűszeresebb, gyümölcsös jegyekkel kiegészítve, ami igazán remek választás lehet a desszert mellé vagy után. Az ilyen borok is kékszőlőből készülnek, a vörösborhoz hasonlóan. Azonban a szüretelés után jóval rövidebb ideig tart a héjon ázás a rosé bor esetében.

Így a szőlő héjából kevesebb színanyag ázik ki, emiatt lesz jellegzetes színe az italnak. Ezek a borok érlelés nélkül kerülnek a palackokba, mivel fontos, hogy megőrizzék frissességüket. Csak ilyenkor érezhetőek rajtuk a gyümölcsös aromák.

A rosé bor esetében nem igaz az állítás, hogy minél idősebb, annál nemesebb. Általában könnyebb ebédekhez, salátákhoz, valamint édes ízük miatt, a desszertekhez érdemes fogyasztani rosé bort. A hazai pincészetekben is készülnek ilyen italok, amelyek közül talán a legismertebbek a kékfrankos szőlőből készültek.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás