A whisky az élet vize

A whisky kis mértékben orvosság...

A whisky kis mértékben orvosság…

A szeszes italok előállítása igen nagy múltra tekint vissza. Egyes források szerint, a lepárlás technológiája majd háromezer éve született meg a távoli Kínába. A whisky őshazájában, Skóciában valamikor a hatodik-hetedik századba ismerkedtek meg a technológiával, a vándorló szerzeteseknek köszönhetően.

Az első írásos emlékek is azt bizonyítják, hogy az égetett szesz előállítása a kolostorok falai között történt és a szerzetesek főként gyógyászati céllal állították elő e nemes italokat.

Innen származik a név is, ugyanis a whisky szó, egy régi ír kifejezés, ami azt jelenti, hogy az élet vize. Gyakran alkalmazták a szerzetesek ezeket az italokat emésztőrendszeri panaszokra, himlő ellen, de sok más betegség kezelésére is. Még a modern orvostudomány is elismeri, hogy különböző érrendszeri betegségek kezelésére is jó hatással van a gabonapárlat.

Sőt, Amerikában még a szesztilalom idején is hozzá lehetett jutni legálisan, hiszen az orvosok receptre felírhatták egyes betegségek kezelésére. Mind a mai napig él egy ír szállóige, miszerint „amit a whisky nem gyógyít meg, arra nincs orvosság!”

Print Friendly, PDF & Email

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás