
A természet gyógyító erejét már az ókorban is felismerték és használták. Egyik ilyen, régóta ismert „kultúra” a kombucha. Feljegyzések nincsenek a pontos származását illetően, de elsőként a kínai orvoslásban használták. Kínában a kombuchából készült teát, a ,,halhatatlanság italának’’, vagy az ,,örök élet italának” is szokták nevezni. Mindez nem véletlen, hiszen nagyon sok betegségre jelent megoldást a fogyasztása. A kombucha még teagomba néven is ismeretes és a világ számos pontján alkalmazzák, különféle egészségügyi panaszok esetében, mint például ízületi gyulladások, vérkeringés javítás,
májkárosodás, pikkelysömör, megfázás, sőt, különböző lelki megbetegedések esetében is. A kombucha használata rendkívül egyszerű, hiszen koncentrátum és tea formájában is fogyasztható, amelyeket ma már könnyen beszerezhetünk a www.parlagfubiobolt.hu webáruházból. Első alkalommal figyelni kell arra, hogy csak kismennyiségben fogyasszuk, mivel túlzott alkalmazása hasmenést okozhat. Később, akár napi egy-két pohár teát is elfogyaszthatunk, amivel máris sokat teszünk egészségünkért.