A konyak előállításának lépései

konyak

Konyak

Franciaország nemcsak a parfümjeiről, hanem a szeszesitalokról is híres. Az abszint után a konyak is eredetvédett, egyenesen a francia földekről származik. Leginkább a borra hasonlít, amit az bizonyít, hogy a borpárlatot tölgyfahordóban érlelik tovább. A település neve azonos a szeszesitaléval, a Cognac nevű terület ma már híres bortermelő vidék.

A párlat elkészítéséhez meghatározott szőlőfajok állnak rendelkezésre, amit szigorú követelmények szerint kell elkészíteni, amely hagyományokat immár 300 éve engedelmesen követnek. Legelőször figyelembe kell venni a szőlőfajok listáját, majd el kell végezni az első lepárlást a régi korok szerinti rézüstökben.

Ezután a lepárlást még egyszer meg kell ismételni, hogy így egy színtelen, nagyjából 70 fokos szeszesital legyen a végeredmény, amit 2 vagy több éven keresztül tölgyfa hordóban kell érlelni. A lejárt idő után még hátra van a hígítás és utolsó lépésként a különböző konyakok összekeverése. A konyak minőségi ízéért mindig a kóstolómester felel.

Print Friendly, PDF & Email

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás